MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE TEŞVİKLER" KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen milli istihdam seferberliği kapsamındaki teşvikler  ve destekler anlatıldı.

Söke Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Söke İlçe Kaymakamı Tahsin KURTBEYOĞLU, Söke Belediye Başkanı Süleyman TOYRAN, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep YILMAZ,  İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi TERZİ,iki kurumun Söke Temsilcileri,Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül ER, Yönetim Kurulu Başkanı Haluk KUTLAY,Söke Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Esnaf Odaları Başkanları,Söke Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katıldılar.

İşsizliğin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk KUTLAY; "İşsizliği azaltmak,istihdamı arttırmak başlıca gündem maddelerimizden biri.İşsizliğin çözümü için ülkemizde kurumlara iş düşsede bizlere ihtiyaç duyulmaktadır.Bunun lokomotifi hiç şüphesiz işverenlerimizdir." dedi.Kutlay,toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Artan nüfus, işletme ve üretim sahalarında otomasyona geçilmesinin ülkede işsizlik ordusu yarattığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman TOYRAN; "Hükümet bu konuda gerekli önlemleri almak durumunda.Son yıllarda alınan kararlarla işletmelere hatırı sayılır destekler verildiği görülüyor.Yeni program işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artması için inşallah faydalı olur" dedi.

Kaymakam Kurtbeyoğlu konuşmasında; Ülkede artı 2 milyon işgücünün sağlanması,istihdamın arttırılması düşüncesi çerçevesinde açıklanan yeni programın Söke'de tanıtıldığı programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söke Kaymakamı Tahsin KURTBEYOĞLU; "Bu program çerçevesinde Aydın ilinde artı 25 bin kişinin istihdamı söz konusu olduğunu öğrendik. Çok ciddi destek ve teşvikler var.Bu istihdamistihdam kapıları açılırken, bu teşvikler yapılırken malesef gittikçe yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan meslek liselerimize de el atılması gerekir. Yani meslek liselerinden mezun oldukları alanlarda istihdam edilmeleri halinde, belki artı teşviklerin ortaya konması bu okullarımızın da yeniden canlanmasını ve orada okuyan gençlerin de daha kolay iş bulmalarını sağlayacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi TERZİ ve SGK Aydın İl Müdürü Zeynep YILMAZ "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" hakkında bilgiler verdi. İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi; "Aydın ilinde artı 25 Bin istihdam rakamı için Bakanımıza söz verdik ve gerçekleştireceğiz.Bakanlığımızın bu istihdam programını bu tür toplantıların dışında işverenlerimizi ziyaret ederek de anlatmaya devam edeceğiz" dedi.