Aydın Valiliği toplantı salonunda Sayın Vali Yavuz Selim KÖŞGER'in katılımıyla gerçekleştirilen Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Fonları ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Sertifika Töreni'ne Odamız Akreditasyon sorumlusu Sercan GÜLER katıldı.

Aydın il genelinde özel sektör, kurum ve kuruluşların Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) merkezlerinde hizmet veren ve kurslarını başarıyla tamamlayan 33 kursiyerin sertifikalarını takdim eden Vali Köşger, “Avrupa Birliği Proje Ofisimizin gerçekleştirdiği bu önemli faaliyeti sonuçlandırdık. Bu proje çok önemli, çünkü ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında Ar-Ge’nin önemini hepimiz biliyoruz. Gelişmiş ülkelerin bu gelişmişliklerinin arkasında çok büyük bir Ar-Ge faaliyeti var. Bu ülkeler Ar-Ge’ye büyük kaynak ayırıyorlar. Ülkemizde de son dönemlerde bu faaliyetler büyük önem kazanıyor. Daha çok mali kaynak ayrılıyor. Bu anlamda ülkemizde bin 395 Ar-Ge merkezi var, bunlardan 11 tanesi de ilimizde yer alıyor. Dolayısıyla ülkemizin ulusal kaynaklarında ve uluslararası kaynaklarında Ar-Ge inovasyon merkezlerine kaynaklar ayrılarak ülkemizin kalkınması noktasında çalışmalar beklenmekte. Tabii, bu belli bir tecrübe ve birikim gerektiriyor. Avrupa Birliği fonlarından daha fazla kaynak aktarılması için arkadaşlarımızın eğitimden geçirilmesi gerekiyordu. Proje yazılımıyla ilgili Ar-Ge merkezlerindeki arkadaşlarımız bir eğitimden geçirildiler. Şimdi de onlara sertifikalarına takdim edeceğiz. Bu çalışmalar ilimizin ekonomisini daha da büyütecek, dolayısıyla ülkemiz ekonomisini daha da büyütecek. İnşallah bu çalışma yatırımlara vesile olur.” ifadelerini kullandı.