KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketi ile İmalat ve İhracatçı firmalara 1milton lira, diğer sektörlere ise 500 bin liraya kadar kredi verilecek. 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli kredi için faiz oranı yüzde 1,54 ularak uygulanacak.20 milyar liralık paketten 40 bin işletme faydalanacak.

KOBİ’lere 13 bankanın inisiyatifiyle gerçekleştirilecek KOBİ Değer Kredisi paketi ile birlikte, başta imalatçı ve ihracatçılar olmak üzere tüm sektörlerden, yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altında olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği başlatıyor.

KOBİ Değer Kredisi imza töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “İşte KOBİ Değer Kredisi adını verdiğimiz bu paket ile imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer ticaret ve hizmet sektörlerindeki firmalara azami 500 bin TL’lik kredi verilecek. Bu da kabaca asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize, minimum dokunacağız demektir. 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranı ile bu kredi katılımcı bankalarımız tarafından kullandırılacak. Toplamda 20 milyar TL’lik bu paketin tüm KOBİ’lerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
KOBİ Değer Kredisi desteği kullandıracak bankalar
· Ziraat Bankası