13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Türk Dili Konuşan Devletler İş Forumu öncesinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bilgilendirme toplantısına katılım sağladık. Yönetim Kurulu Başkanımız Haluk Kutlay Söke'nin ticaret hayatı için yakalanabilecek fırsatları, oradaki iş insanları ile istişare etme fırsatı buldu.
İş formu öncesinde Azerbaycan ziyareti bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantı da Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özral ve Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker öncülüğünde karşılıklı ticaretin artırılmasına dönük imkanlar dile getirildi. Bakü’ye giden uçakta Özel Sektör Heyeti işadamları ile sohbet imkanı bulurken, ziyaretçileri havaalanında Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mammed Musayev karşıladı.
14 Ekim 2019 tarihinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, TTSO, Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu (ASK) ve TOBB işbirliğinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Keneşi 7.Liderler Zirve kapsamında, Türk Dili Konuşan Devletler İş Formuna Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Türk Dili konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi gözlemci üyesi Maceristan iş insanları katıldı.