Yunanistan İzmir Başkonsolosu Sayın Agryro Papoulıa'yı Odamızda ağırladık.

• 11.12.2019
  • sto

Temmuz ayı içerisinde ziyaret ettiğimiz Yunanistan İzmir Başkonsolosu Sayın Agryro Papoulıa,Eşi Nikos Stefanou ve vize işlemlerini gerçekleştiren VFS Global şirket müdürü Sertan Aslantürk ile birlikte Odamıza İade-i ziyaret gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Haluk Kutlay, Meclis Başkanı Sayın Veysel Kara,Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa İberya Arıkan ile karşıladığımız Sayın Agryro Papoulia,basın toplantısında yaptığı konuşmada ; "Söke gerçekten büyük bir ticaret alanı ve üretim merkezi, ekonomik açıdan da önemli bir bölge. Söke tarihi ve kültürel açıdan da önem taşıyan bir bölge. Daha önceki görüşmelerimizde iki ülke arasında kültürel ve turizmi geliştirmek üzere fikir alışverişi yapmıştık. İki ülke halkı arasında çok ortak nokta ve düşünce var. Konsolosluğumuz İzmir'de fakat 12 il'e bakıyoruz. Marmara'dan başlayıp, Antalya'ya kadar tüm kıyı şeridini kapsıyor. Söke'nin vize ofisi talepleri oldu. Elbette vize kolaylığı dostluk ve ilişkilerin arttırılması için çok önemli.Vize konusunda elimizden gelen kolaylığı gösteriyoruz" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Haluk Kutlay,"Yaptığımız görüşmeler iki dost ülke arasında hem ticaret hem de kültürel işbirlikleri açısından çok önemliydi, biz bunları hep takip ettik. Sayın Papoulıa'nın AB ülkeleri arasında vize konusunda rekortmen bir başkonsolos olduğunu biliyoruz. Kendilerinden mobil vize ofisi talebimiz olmuştu. Bir de Söke'den iki ülke arasında sınır ticareti yapabilir miyiz konusunu konuşmuştuk. Üyelerimizin yurtdışında yeni pazarlar bulabilmesi adına Yunanistanın Larissa Ticaret Ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda Protokolü imzalamıştık,ilişkilerimizin geliştirilmesi için sayın Papoulia'nın desteklerini bekliyoruz.Ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz."dedi.
Tüm Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla,Kemalpaşa evleri ve Doğanbey gezintisi ile devam eden ziyaret esnasında sıcak ve samimi görüntüler ortaya çıktı.Gün sonunda misafirperverliğimizden duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getiren Sayın Agryro Papoulıa herkese tek tek teşekkür etti.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Sayın Agryro Papoulıa'yı Odamızda ağırladık.