Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk KUTLAY Katar Doha'da Türk-Katar İş Forumu'na katılarak Söke'yi ve Söke'de üretilen ürünleri tanıttı. Katarlı iş adamlarıyla yeni ticari ağlar yaratmak amacıyla birebir görüşmelerde bulunan Haluk KUTLAY : " Katar' yeni liberal politikaları benimseyip, özel sektördeki kamu baskısından kurtulmayı amaçlayarak, dışa açık ticari faaliyetlerle dinamik bir kalkınma ivmesi yakalamak istiyor. Biz de Oda/Borsa temsilcleri ve İş adamları olarak, ülkemizin Katarla iyi ilişkilerini ticari ağlarda da sürdürebilir kılmak adına birtakım iş görüşmelerinde bulunduk. Umarız Sökemiz, bölgemiz ve ülkemiz adına geleceğe dönük ticari ağlar ve ilişkiler geliştirebiliriz" diyerek sözlerine devam etti.

TOBB-Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen forumda, altyapı, elektrikli cihazlar, sanayi plastik ürünleri, gıda ve tarım, lojistik, inşaat, bilgi teknolojileri (güvenlik sistemleri), makine ve teçhizat, cam ve züccaciye, tarım makineleri, bebek-yetişkin bezi, enerji hizmetleri, ilaç ve tıbbi cihazlar başta olmak üzere birçok sektörde Katarlı ve Türk firmalar arasında görüşmeler yapıldı.